Kreće distribucija spremnika za miješani komunalni otpad

Matulji, 14.02.2019.

Na današnjoj konferenciji za medije u organizaciji komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. predstavnici medija su informirani o početku podjele spremnika za miješani komunalni otpad.

18. veljače 2019.g. kreće se sa distribucijom spremnika koji će zamijeniti sivu vrećicu, a podjela će se vršiti radnim danom od ponedjeljka do petka u terminu od 07:30 do 14:30 sati na prostoru komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. u Jurdanima.

Reciklabilni otpad će se i nadalje odlagati u narančaste vrećice do trenutka nabave spremnika za navedeni otpad. Općina Matulji je uspješno aplicirala na javni poziv za jedinice lokalne samouprave, te je korisnik bespovratnih sredstava od FZOEU za nabavku spremnika za odvajanje otpada te se očekuje isporuka istih od strane FZOEU sredinom tekuće godine.

Novi sustav gospodarenja otpadom u Općini Matulji pokazuje pozitivne rezultate te se u prijelaznom razdoblju kućni otpad odvajao u sive i narančaste vrećice kako bi građani ocijeniti svoje potrebe za veličinom spremnika. S obzirom da je cijena odvoza kućnog otpada formirana prema volumenu otpada izuzetno je bitno svim građanima da se odluče za optimalnu veličinu spremnika. Veličine spremnika za miješani komunalni otpad su od 40, 60, 90, 120 i 240 litara, a  većina građani koji su ispunili upitnik na web stranici komunalnog poduzeća opredijelila se za spremnike manjih volumena, od 40 i 60 litara te će biti pozvani od strane komunalnog poduzeća za preuzimanje istih.

Zatvori izbornik